Gömbölyödünk… :)

Írta: Szántó Bogi smink és ékszer

A chocoMe csokik megirigyelték szülőatyjuk, Mészáros Gábor családi állapot változását és a várandós pocakok kerekedését lemodellezendő, gömbölyödésbe kezdtek! :)
Meg vagyok győződve róla, hogy így született meg a Raffinée!

sm_ch002_1.jpg

Bár Gábor elmondása alapján az ötletet inkább az adta, hogy nem szeretné, ha beskatulyáznák a chocoMe-t az „ablakos, mindenfélével megszórt táblás csoki” kategóriába, így gondolkodni kezdett egy új irányvonalon.
Mivel az eladott csokik 80%-án liofilizált gyümölcs van (vagyis rajonganak ezekért a vásárlók), így adottak voltak az főszereplők, már csak a körítést kellett kitalálni.
Hogy legyen mindenkinek fogára való, kiválasztotta az édes epret, a savanykás meggyet a gyümölcsök közül és mellé tette bónuszként az olajos piemonte-i mogyorót, így alkotva meg az első három chocoMe pralinét.

sm_ch003_1.jpg

sm_cho003.jpg

sm_cho002.jpg
Olyan szerencsés vagyok, hogy saját szememmel láthattam, ahogy az ötlet testet ölt és az eperszemek csokibevonatot kapva kerek golyócskákká alakulnak.

sm_ch007_2.jpg
sm_ch008_2.jpg
A gyümölcsöket és a mogyorót 40 réteg csokival vonják be, mintegy 75 perc leforgása alatt, majd hogy különbözzenek a többi forgalomban lévő pralinétól, kapnak még egy külső burkot, az epret pl. a saját porrá tört anyagába forgatják.

sm_ch011_2.jpg
A csoki nagyon vékony réteget alkotva ad légmentes burkot a belsőnek, hogy ne nyomja el az ízeket. Először 14 fokos levegővel hűtve kerül a „betonkeverőben” a kiválasztott alapanyagra, majd 50 fokosra melegített levegővel megolvasztják a burkot és az egymásra zuhanástól, keveredéstől szép gömb alakot kap a Raffinée.
Sziszifuszi munka, de megéri, nagyon finom mindhárom praliné. (Étcsolokádéval bevont liofilizált eper, Étcsokoládéval, kakaóporral bevont liofilizált meggy, Fahéjas tejcsokoládéval bevont Piemonte-i mogyoró)

Mindemellett még más újdonsággal is készültek a chocoMe-nél, hogy napsütést csempésszenek a borús őszi időbe, méghozzá egy új kategóriával a táblás csokik közt:
a „No Added Sugar” csokikkal.

sm_cho005.jpg
Nem mondanám, hogy diabetikusak, mert nincs utóízük, nem tartalmaznak semmiféle általam ismert és mellőzött édesítőszert, viszont zseniálisan érvényesül bennük a gyümölcs és a finom csoki, hozzáadott cukor nélkül.
5 félét kóstoltam, és egytől egyig lenyűgöztek.

sm_cho007.jpg
A hab a "chocoMe tortán" pedig a Great Taste Awards-on, a világ legnagyobb és legszigorúbb ételkóstoló versenyén díjat nyert tejcsokoládé alapon tengerisós, Tahiti vaníliaporból, pekándióból és karamell ízű csokoládépasztillákból álló személyes nagy kedvencem, mely már látatlanban nyert nálam (ugyanis megjósoltam Gábornak pár hete, hogy ez lesz az én No.1-om! :)), és az étcsokoládé alapon kandírozott fodormentalevéllel, lime ízű csokoládépasztillával és kandírozott citromhéjjal készülő, mely pedig Zsuzsi barátnőmnél pályázott sikerrel a megtisztelő első helyre! :)

sm_cho012.jpg
Zsuzsi nem mellesleg imádja a szép dobozokat, így egyből megjegyezte, hogy kitüntetett helye lesz majd otthon a chocoMe Raffinée doboznak. Hiszen a forgalomban lévő drazsészerűségektől még a csomagolása is megkülönbözteti a Raffinée-t, mert az igényes fogyasztást és tárolást megkönnyítendő, szemet gyönyörködtető és könnyen kibontható, visszazárható dobozban kerül a közönség elé.

Gábor, megint hatalmas köszönet jár Neked a lehetőségért, hogy megleshettük a folyamatokat és megkóstolhattuk az újdonságokat és hogy sosem ülsz ölbe tett kézzel, hanem mindig valami újdonságon jár az eszed!
És köszönöm Eszter, Renáta és Dóra, hogy megint fáradhatatlanul sürögtetek körülöttünk, hogy mindent megkóstolhassunk és minden fontos információt megtudhassunk!
A Pántlika Bisztrónak pedig a díjnyertes hamburgereket, melyek jól kiegészítették a sok chocoMe-s finomságot!

sm_cho013.jpg
Most pedig megyek és megharcolok egy 3,5 évessel , mindkettőnk kedvencéért, a tengerisós chocoMe-ért!  
Drukkoljatok! :)

komment
Címkék: csoki

komment

Feliratkozás RSS-re Kövess a Twitteren Facebook page Pinterest

Még több Instant ötletért kövessetek minket a Facebook-on is!

Szerző

Styloveyou_banner_300_atmenet.gif

Olvass!

 

Read A Book

Címkék

20-as évek (1) 90-es évek (1) ajándék (1) autizmus (1) autó (1) báli ruha (2) banán (1) belváros (1) blúz (2) bogiékszer (1) chocome (1) cipő (13) Construma (1) csipke (4) csoki (4) dekor (2) dekorszalag (1) dekortapasz (4) desszert (6) divat (4) diy (248) egészség (1) egyedi (1) ékszer (41) enteriőr (1) építés (1) esküdjünk (2) esküvő (1) étel (1) étterem (2) falfestés (1) farmer (4) felújítás (1) fesztivál (1) fotó (1) fülbevaló (1) gasztro (1) gyertya (1) gyűrű (1) Haj (1) haj (16) hajpánt (3) ház (1) hímzés (1) húsvét (1) illat (1) ing (6) inspiráció (2) játék (1) javítás (1) jelmez (1) jótékonyság (2) karácsony (8) karkötő (9) kaspó (1) kávé (2) keksz (1) kiállítás (4) kifutóról (2) könyv (1) könyvjelző (1) körömlakk (2) kosár (1) kóstoló (1) koszorúslány ruha (1) kötés (3) kozmetikum (1) lakás (1) lakberendezés (1) lámpa (2) lila (1) manikür (1) masni (1) menyasszonyi csokor (1) menyasszonyi haj (1) menyasszonyi ruha (1) mozgás (1) mystyle (33) nadrág (6) nyaklánc (8) nyári ruha (2) olvasónk küldte (1) öv (3) paprika (1) papucs (1) parfüm (1) párna (5) pasik (3) póló (20) próba (1) puding (1) puzzle (1) raqlap (1) reggeli (1) rózsaszín (1) ruha (7) sál (5) smink (16) sminktanácsadás (1) sonka (1) sport (1) sport11 (1) styking (1) sütemény (1) Szépüljünk (1) színtanácsadás (1) szoknya (4) szürke (1) tálca (1) táska (12) textil (3) tojás (2) top (2) torta (1) türkizkék (1) utazás (2) váza (1) vendégváró (1) virág (1) zokni (1) zöldség (1) Címkefelhő

20130210_bogiekszer.jpg

Ajánló - Főzés

hellohal banner 150x150.jpg

Ajánló - Kreatív

szobanner.jpg

süti beállítások módosítása