Let’s Colour - színes lett a Kerepesi út

Írta: YogaGirl

Budapesten, Kecskeméten, Kéleshalmon és Szigetszentmiklóson összesen 4000 négyzetméter újult meg civil pályázat keretében!

A budapesti Józsefvárosban, a Kerepesi utat a Keleti pályaudvartól elválasztó falat festették le 500 méter hosszan önkéntesek a Let’s Colour Egyesület szervezésében augusztus 3-án. A projekt fővárosi záróeseményére a három vidéki festést - egy kecskeméti és egy szigetszentmiklósi iskola és a kéleshalmi ifjúsági klub - követően került sor.

Let’s Colour: színes lett a Kerepesi út

A négy helyszín pályázaton nyert: 2011 és 2012 után idén is pályázhattak civil közösségek, szervezetek, oktatási intézmények, önkormányzatok közösségi tereik megújítására a Let’s Colour Településszépítő Egyesületnél. A pályázat nyílt, a nyertes a kategóriánként legtöbb szavazatot szerző közösség volt. A nyeremény az adott fal kifestéséhez elegendő festék, a felületre tervezett design és az önkéntesekkel közös festés élménye.
 Let’s Colour: színes lett a Kerepesi út
A Let’s Colour pályázatára 2013-ban összesen 38 pályázat érkezett, a pályázók ötvenezernél több szavazatot gyűjtöttek az ország összes megyéjéből. A megvalósításnál félezernél több önkéntes hozott létre színpompás falakat a világ egyik legnagyobb festékgyártó cégének támogatásával.

Let’s Colour: színes lett a Kerepesi út
Budapesten a Józsefvárosi Önkormányzat és a MÁV is összefogott a Let’s Colour Egyesülettel annak érdekében, hogy a főváros egyik legnagyobb egybefüggő szürke falfelülete színeket ölthessen magára. A Kerepesi utat a Keleti Pályaudvar síneitől elválasztó betonkerítés közel 500 méter hosszan újult meg a Let’s Colour Egyesület színdesignere, Hegedűs Babett tervei alapján, közel 100 önkéntes munkájának köszönhetően.

Let’s Colour: színes lett a Kerepesi út
A MÁV Zrt. a Tisztán a Vasútért! kampánya keretében működött együtt a Let’s Colour Egyesülettel a nemzeti vasúttársaság több tucat önkéntes munkavállalója segítségével.  A vasutasok idén már országszerte több helyen is végeztek hasonló önkéntes tevékenységet, júniusban például 500 vasutas mintegy 80 dunántúli állomáson takarított, tavasszal pedig a Vasúttörténeti Parkot tették rendbe. Nemrég a siófoki vasútállomás aluljárója újult meg a Somogyi TISZK Baross Gábor Közép- és Szakiskola diákjainak közreműködésével, valamint tavaly például civil együttműködésben szépült meg a kelenföldi és a rákoshegyi vasúti alulljáró.
Let’s Colour: színes lett a Kerepesi út
Nagy Gergely, a Let’s Colour Egyesület alelnöke és szóvivője elmondta: „Harmadik éve segítjük hozzá a helyi közösségeket, hogy színessé varázsolják a számukra fontos és meghatározó tereket. Budapestiként külön öröm számomra, hogy a főváros egyik emblematikusan szürke falfelületét is sikerült idén színessé tenni. Köszönettel tartozunk legnagyobb támogatónknak, a Dulux festékmárkának, Józsefvárosnak és a MÁV-nak, valamint az Aréna Plázának is, hiszen hatalmas segítséget nyújtottak ahhoz, hogy a projektet meg tudjuk valósítani. A színek erejének hangsúlyozása mellett pedig fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet az önkéntességre is: ahogy az eddigi festéseinken is, úgy a mai napon is mindenki önként, ellenszolgáltatás nélkül vett részt a munkában, és áldozta a szabadidejét a közösség érdekében.”
 Let’s Colour: színes lett a Kerepesi út
2013-ban az előző évek bevált gyakorlatát követve nyílt volt a pályázat: jogi státusuktól függetlenül jelentkezhettek közösségek, legyenek azok szervezetek, oktatási intézmények szülői-oktatói közösségei, lakóközösségek vagy egyszerűen a településükért tenni kívánó polgárok. A nyerteseket internetes szavazáson választotta ki a közönség: az elmúlt években a pályázók kiterjedt kampányokat folytattak a közösségi és hagyományos médiában egyaránt. A nyertesek ezer négyzetméternyi fal színessé varázslásához szükséges festéket, professzionális designterveket és a festés lebonyolításához szakértő segítő csapatot kaptak, valamint az élményt, amely a közös, önkéntes színesítéssel jár.

Let’s Colour: színes lett a Kerepesi út
A Bács-Kiskun megyei Kéleshalmon a település kulturális életében kulcsszerepet betöltő ifjúsági klubot festették ki önkéntesek.

A Pest megyei Szigetszentmiklóson a sajátos nevelési igényű gyerekeket is nevelő általános iskola újult meg – a közösség összefogásának köszönhetően húsz év után először.

Kecskeméten a Lánchíd Utcai Általános Iskola falai kaptak új arcot – 1979-es építése óta várt erre az épület.

Let’s Colour: színes lett a Kerepesi út

Let’s Colour: színes lett a Kerepesi út

Let’s Colour: színes lett a Kerepesi út

Let’s Colour: színes lett a Kerepesi út

Let’s Colour: színes lett a Kerepesi út

Let’s Colour: színes lett a Kerepesi út

Let’s Colour: színes lett a Kerepesi út

Let’s Colour: színes lett a Kerepesi út

Let’s Colour: színes lett a Kerepesi út

komment

Feliratkozás RSS-re Kövess a Twitteren Facebook page Pinterest

Még több Instant ötletért kövessetek minket a Facebook-on is!

Szerző

Styloveyou_banner_300_atmenet.gif

Olvass!

 

Read A Book

Címkék

20-as évek (1) 90-es évek (1) ajándék (1) autizmus (1) autó (1) báli ruha (2) banán (1) belváros (1) blúz (2) bogiékszer (1) chocome (1) cipő (13) Construma (1) csipke (4) csoki (4) dekor (2) dekorszalag (1) dekortapasz (4) desszert (6) divat (4) diy (248) egészség (1) egyedi (1) ékszer (41) enteriőr (1) építés (1) esküdjünk (2) esküvő (1) étel (1) étterem (2) falfestés (1) farmer (4) felújítás (1) fesztivál (1) fotó (1) fülbevaló (1) gasztro (1) gyertya (1) gyűrű (1) haj (16) Haj (1) hajpánt (3) ház (1) hímzés (1) húsvét (1) illat (1) ing (6) inspiráció (2) játék (1) javítás (1) jelmez (1) jótékonyság (2) karácsony (8) karkötő (9) kaspó (1) kávé (2) keksz (1) kiállítás (4) kifutóról (2) könyv (1) könyvjelző (1) körömlakk (2) kosár (1) kóstoló (1) koszorúslány ruha (1) kötés (3) kozmetikum (1) lakás (1) lakberendezés (1) lámpa (2) lila (1) manikür (1) masni (1) menyasszonyi csokor (1) menyasszonyi haj (1) menyasszonyi ruha (1) mozgás (1) mystyle (33) nadrág (6) nyaklánc (8) nyári ruha (2) olvasónk küldte (1) öv (3) paprika (1) papucs (1) parfüm (1) párna (5) pasik (3) póló (20) próba (1) puding (1) puzzle (1) raqlap (1) reggeli (1) rózsaszín (1) ruha (7) sál (5) smink (16) sminktanácsadás (1) sonka (1) sport (1) sport11 (1) styking (1) sütemény (1) Szépüljünk (1) színtanácsadás (1) szoknya (4) szürke (1) tálca (1) táska (12) textil (3) tojás (2) top (2) torta (1) türkizkék (1) utazás (2) váza (1) vendégváró (1) virág (1) zokni (1) zöldség (1) Címkefelhő

20130210_bogiekszer.jpg

Ajánló - Főzés

hellohal banner 150x150.jpg

Ajánló - Kreatív

szobanner.jpg

süti beállítások módosítása