Varrógép takaró varrása haladóknak

Írta: hnaletta

A múltkor már bemutattunk egy bájos és egyszerű varrógép takaró elkészítést. Most egy árnylattal bonyolultabb következik, de ez is inkább csak az oldalzseb megoldása miatt tűnhet nehezebbnek. Lássuk tehát, hogyan is készül a nyitóképen látható varrógép ruhája.
varrogep ruha 0.jpg

1. A szabás varrás megkezdése előtt mérd le alaposan varrógépedet! Kétszer mérj, hogy biztosan jó legyen a végeredmény! Igyekezzünk mindig megtalálni a varrógép legkiállóbb részeit, nehogy végül ne tudjuk ráhúzni a takarót!

varrogep ruha 1.jpg

varrogep ruha 2.jpg
 2. A varrógép takaró lényege, hogy az eleje, a teteje és a háta egy darabból van hosszanti irányban, de széltében 3 db-ból készül. Két széle egy fajta anyag és a középső csík egy másik anyag. 1-1 cm varrásszélességgel számoljunk a belső varrásoknál, 2-2 cm-rel az oldalsó széleken, hogy könnyű legyen a varrógépre húzni majd a takarót és 4 cm ráhagyással számoljuk a két leendő alsó végén, hogy végül az alja felhajtás tényleg az asztalig érjen, ne legyen olyan rövid, mint a nyitóképen.
varrogep ruha 3.jpg
3.  A 3 csíkot varrjuk össze kettesével 1 cm-es varrásszélességgel.
varrogep ruha 4.jpg
varrogep ruha 5.jpg
 4. Cikkcakkoljuk vagy interlockoljuk el a varrásszélességeket, attól függően, hogy milyen varrógép áll a rendelkezésünkre. A varrásszélességeket vasaljuk befelé.
varrogep ruha 6.jpg
5. Miután elkészült az eleje-teteje-háta alkatrész, készítsük el a zsebet a varrógép elejére. A zseb egy pici bőséget kap, hogy sok mindent tudjunk belepakolni.
varrogep ruha 7.jpg
 6. Legyen 3-3 cm-rel szélesebbre szabva a zseb, mint a középső csík kész szélessége, magassága pedig 30 cm. A zsebet félbehajtjuk, körbevarrjuk az alján 5 cm-es rést hagyva. A csücsköket csípjük le, hogy könnyebb legyen átforgatni. A varrásszélességeket is vágjuk vissza, hogy szebb legyen a zseb átforgatás után. Az egyik varrásszélességeket érdemes 4, a másikat 6 mm-esre visszavágni. Átforgatás után vasaljuk meg a zsebet lepedőn keresztül, így nem vasaljuk fényesre az anyagot, kivasalva pedig könnyebb felvarrni a zsebet.
varrogep ruha 8.jpg
 7. Gombostűzzük fel a zsebet a közepén a nyitókép alapján a megfelelő magasságba.
varrogep ruha 9.jpg
 8. Tegyünk bele 2 ráncot úgy, hogy szélei egy vonalba essenek a középső csík széleivel.
varrogep ruha 10.jpg
 9. Ha készen vagyunk az eleje-teteje-háta résszel, szabjuk ki az oldalrészt. Oldalaira, tetejére 2 cm varrás ráhagyást szabjunk, aljára 4 cm-t. Csípjük be a tetejének a közepét, ezt illesztjük majd az eleje-teteje-háta oldalrész felezőpontjával, amit szintén csípjünk be.
varrogep ruha 11.jpg
 10. Gombostűzzük össze az alkatrészeket jó sok gombostűvel. 
11. Varrjuk össze és szegjük el az alkatrészeket. Próbáljuk fel a gépre a ruhát és gombostűzzük fel az alját, hogy pont az asztalig érjen. Befelé hajtva gombostűzzük fel az anyagot, hogy miután levettük a gépről, könnyedén felszeghessük. Elképzelhető, hogy az alján nem ugyan addig érnek az alkatrészek. Ne ijedjünk meg, vágjuk őket egyformára. Mivel 4 cm-t hagytunk rá, biztosan elegendő marad a hossza.
 12. Vasaljuk készre fonák oldal felől a varrógép takarót, fordítsuk ki és már készen is vagyunk!


Szerző: Hujber-Nagy Aletta
Forrás

komment
Címkék: diy

komment

Feliratkozás RSS-re Kövess a Twitteren Facebook page Pinterest

Még több Instant ötletért kövessetek minket a Facebook-on is!

Szerző

Styloveyou_banner_300_atmenet.gif

Olvass!

 

Read A Book

Címkék

20-as évek (1) 90-es évek (1) ajándék (1) autizmus (1) autó (1) báli ruha (2) banán (1) belváros (1) blúz (2) bogiékszer (1) chocome (1) cipő (13) Construma (1) csipke (4) csoki (4) dekor (2) dekorszalag (1) dekortapasz (4) desszert (6) divat (4) diy (248) egészség (1) egyedi (1) ékszer (41) enteriőr (1) építés (1) esküdjünk (2) esküvő (1) étel (1) étterem (2) falfestés (1) farmer (4) felújítás (1) fesztivál (1) fotó (1) fülbevaló (1) gasztro (1) gyertya (1) gyűrű (1) Haj (1) haj (16) hajpánt (3) ház (1) hímzés (1) húsvét (1) illat (1) ing (6) inspiráció (2) játék (1) javítás (1) jelmez (1) jótékonyság (2) karácsony (8) karkötő (9) kaspó (1) kávé (2) keksz (1) kiállítás (4) kifutóról (2) könyv (1) könyvjelző (1) körömlakk (2) kosár (1) kóstoló (1) koszorúslány ruha (1) kötés (3) kozmetikum (1) lakás (1) lakberendezés (1) lámpa (2) lila (1) manikür (1) masni (1) menyasszonyi csokor (1) menyasszonyi haj (1) menyasszonyi ruha (1) mozgás (1) mystyle (33) nadrág (6) nyaklánc (8) nyári ruha (2) olvasónk küldte (1) öv (3) paprika (1) papucs (1) parfüm (1) párna (5) pasik (3) póló (20) próba (1) puding (1) puzzle (1) raqlap (1) reggeli (1) rózsaszín (1) ruha (7) sál (5) smink (16) sminktanácsadás (1) sonka (1) sport (1) sport11 (1) styking (1) sütemény (1) Szépüljünk (1) színtanácsadás (1) szoknya (4) szürke (1) tálca (1) táska (12) textil (3) tojás (2) top (2) torta (1) türkizkék (1) utazás (2) váza (1) vendégváró (1) virág (1) zokni (1) zöldség (1) Címkefelhő

20130210_bogiekszer.jpg

Ajánló - Főzés

hellohal banner 150x150.jpg

Ajánló - Kreatív

szobanner.jpg

süti beállítások módosítása