Kifordítható táska varrása

Írta: YogaGirl

Korábban mutattam már pár táskát, melyeket elég egyszerű megvarrni. Ez a mostani is hasonló elven készül, de mégis van benne egy kis trükk, amitől kifordítható lesz. Ha megfelelő anyagot választunk a külsejéhez és a belsejéhez is, akkor az így készített táska mindkét fele hordható lesz. Röviden: Egyet varr, kettőt kap! ;)



Próbáljunk erős anyagot választani, valamilyen színes vásznat, hogy tartós legyen a táska. Ez color blocking stílusban készül most, így 4 szín kerül felhasználásra a következő méretekben:
Minden méretből 4-4 darabot kell kivágni, színenként 2 db-ot:
- 30x45 cm a táska oldala (fehér és rózsaszín)
- 15x45 cm a táska alsó része (piros és narancssárga)
- 6x 63 cm a táska füle (fehér és narancssárga)

Kezdjük a fogantyúkkal. Kétféle megoldás is van az elkészítésére, kinek melyik egyszerűbb.
1. változat: A két anyag összevarrása a két hosszabbik oldalukon, színükkel egymás felé fordítva. Varrás után ki kell fordítani mondjuk egy fakanál segítségével. (Szerintem ez a macerásabb verzió.)

2. változat: Csak az egyik hosszanti oldalukat varrjuk össze, utána a másik oldali széleket bevasaljuk ugyanakkora ráhagyással és utána kívülről összevarrjuk. (Szerintem ez jóval egyszerűbb, mint a kifordítás.)

A fülek után nézzük a táska testét. Varrjuk össze a kisebb és nagyobb téglalapokat, hogy megkapjuk a táska teljes oldalát. A varrás ráhagyás levasalása után kívülről is csináljunk egy megerősítő varrást, (Ha csak egy színből csináltuk, nem kettőből, akkor ez a lépés kimarad.)

Tűzzük egymáshoz az elejét és az ugyanolyan színű hátulját. Varrjuk össze őket 3 oldalon, a teteje nyitva marad természetesen.

Az alsó varrás mentén hajtsuk szét a sarkot háromszög alakban, mérjünk ki kb. 6 cm-es merőlegest és ott varrjuk le, majd vágjuk le a megmaradt sarkot. Ez fogja adni a táska alsó tartását.

Eddig minden ugyanúgy készült, mint egy hagyományos táskánál, a trükk most jön! 
Vasaljuk be a felső szélét körben a táska testének, kb 1,5 cm-t. Ezzel egy varrást kihagyunk a sima táskához képest.

Az előző lépéseket végezzük el a táska külső és belső anyagán is. Ha kész akkor két ilyen tasakot kell kapjunk:

Most az egyik testet fordítsuk ki és helyezzük úgy egymásba a két táskát, hogy a belső oldaluk nézzen egymás felé. (A hagyományos táskánál ez pont fordítva volt, a szín oldalak néztek egymás felé.)

A tetején szépen igazítsuk egymáshoz a levasalt éleket és tűzzük össze őket.

Vegyük elő a táska füleket és mérjük ki egyformán a helyüket (kb. 7-7 cm a szélétől), majd tűzzük be őket a két anyag közé. Kb. 2 cm legyen a fülből a két anyag között. Ha ez is megvan, akkor varrjuk körbe a táska felső szélét. (Akár két párhuzamos varrással, hogy erősebb legyen.)

Kész is vagyunk! Mivel a külső és belső részt csak kívülről varrtuk össze, a bélésen nem kellett a kifordításhoz lyukat kihagyni (majd azt kézzel bénán összevarrni), így egyetlen csúnya varrásrész sem lett, teljesen kifordítható a táska és mindkét oldala ugyanolyan szép!



Ötlet: Dana Made It

komment
Címkék: táska diy

komment

Feliratkozás RSS-re Kövess a Twitteren Facebook page Pinterest

Még több Instant ötletért kövessetek minket a Facebook-on is!

Szerző

Styloveyou_banner_300_atmenet.gif

Olvass!

 

Read A Book

Címkék

20-as évek (1) 90-es évek (1) ajándék (1) autizmus (1) autó (1) báli ruha (2) banán (1) belváros (1) blúz (2) bogiékszer (1) chocome (1) cipő (13) Construma (1) csipke (4) csoki (4) dekor (2) dekorszalag (1) dekortapasz (4) desszert (6) divat (4) diy (248) egészség (1) egyedi (1) ékszer (41) enteriőr (1) építés (1) esküdjünk (2) esküvő (1) étel (1) étterem (2) falfestés (1) farmer (4) felújítás (1) fesztivál (1) fotó (1) fülbevaló (1) gasztro (1) gyertya (1) gyűrű (1) Haj (1) haj (16) hajpánt (3) ház (1) hímzés (1) húsvét (1) illat (1) ing (6) inspiráció (2) játék (1) javítás (1) jelmez (1) jótékonyság (2) karácsony (8) karkötő (9) kaspó (1) kávé (2) keksz (1) kiállítás (4) kifutóról (2) könyv (1) könyvjelző (1) körömlakk (2) kosár (1) kóstoló (1) koszorúslány ruha (1) kötés (3) kozmetikum (1) lakás (1) lakberendezés (1) lámpa (2) lila (1) manikür (1) masni (1) menyasszonyi csokor (1) menyasszonyi haj (1) menyasszonyi ruha (1) mozgás (1) mystyle (33) nadrág (6) nyaklánc (8) nyári ruha (2) olvasónk küldte (1) öv (3) paprika (1) papucs (1) parfüm (1) párna (5) pasik (3) póló (20) próba (1) puding (1) puzzle (1) raqlap (1) reggeli (1) rózsaszín (1) ruha (7) sál (5) smink (16) sminktanácsadás (1) sonka (1) sport (1) sport11 (1) styking (1) sütemény (1) Szépüljünk (1) színtanácsadás (1) szoknya (4) szürke (1) tálca (1) táska (12) textil (3) tojás (2) top (2) torta (1) türkizkék (1) utazás (2) váza (1) vendégváró (1) virág (1) zokni (1) zöldség (1) Címkefelhő

20130210_bogiekszer.jpg

Ajánló - Főzés

hellohal banner 150x150.jpg

Ajánló - Kreatív

szobanner.jpg

süti beállítások módosítása