Ebben a hőségben semmi nem esik jobban, mint egy jéghideg fagyi vagy néhány szem gyümölcs. Ráadásul ha a kettőt ötvözzük és még otthon magunk is elkészíthetjük, mindenféle gépek és főzés nélkül, akkor az aztán az igazi!

Amire szükséged lehet hozzá: bármilyen gyümölcs kisebb darabokra vágva, vagy pürévé turmixolva, gyümölcslé, pálcika, mélyhűtő.

Akármilyen bolti vagy házilag préselt gyümölcsléből nagyon egyszerűen készíthetünk gyors jégkrémet – öntsük formákba, és tegyük a fagyasztóba (ha a gyümölcslé cukormentes, édesítsük fagyasztás előtt, mert a fagyasztott gyümölcslé vagy püré nem olyan édes, mint a langyos). Dúsítsuk ízlés szerint gyümölcs darabokkal. Gyerekek részére jó megoldás a gyümölcspüré formába fagyasztása is.

A jégkrém lehet tejszínalapú is, (minél zsírosabb, annál kevésbé alakulnak ki jégkristályok), vagy joghurtot is lefagyaszthatunk.
Ha nincs formánk, akkor kis eldobható műanyag poharakat is használhatunk akár.

Ha nincs formánk, akkor kis eldobható műanyag poharakat is használhatunk akár.

A pálcikákat mindig akkor nyomjuk a formába, amikor a massza már félig fagyott, így jobban tartják a jégkrémet. A jégkrémet helyezzük a mélyhűtő leghidegebb polcára – a gyümölcs(lé) alapú jégkrémek 2 óra múlva fogyaszthatók, a tejszínes verziók kb. 3-4 óra alatt fagynak le rendesen.

Via, via, via, via, via, via

Ajánlott bejegyzések: