Szív alakú karácsonyfadísz varrása

Írta: hnaletta

Tegnap a dekooderes lányokkal egy jótékonysági eseményre díszítettünk fel egy karácsonyfát. Volt, aki papírból, mások sütőformából vagy éppen műanyag szatyorból készítették díszeiket. A koncepciónk  lényege az volt, hogy háztartásainkban fellelhető tárgyakat hasznosítsunk újra. Én szíveket varrtam polárból és selyemszalagból. Megmutatom hogyan.

A szív alakú díszekhez nem volt másra szükség, mint a dekooder logó színeihez passzoló polárra és selyemszalagra, szív alakú papírsablonra, alkoholos filcre, ollóra, tömőanyagra, varrógépre és egy gyerkőcre.
A gyerkőc felrajzolta a négyrét hajtott polárra a szíveket.

A gyerkőc elkezdte kivágni a díszeket (az anyukája meg befejezte).
Tisztára, mint a pogácsaszaggatás, csak itt jobban kell figyelni, mert együtt kell tartani a rétegeket, hogy egyformák legyenek a szívek. Viszont így hamarabb kész lett a sok-sok szív.

 Ezután a gyerkőc levágott minden szívhez egy selyemszalagot akasztónak. Az elsőt sablonnak használta az összes következőhöz, így pontosan egyformák lettek a szalagok.
Majd a gyerkőc anyukája összevarrta a szíveket kettesével, befogva a félbe hajtott selyemszalagokat.

A szív tetején kis nyílás maradt a tömőanyagnak. A tömőanyag a polárból megmaradt, felaprított szabászati hulladék lett. A célnak ez is megfelel, mert ugye arról volt szó, hogy otthon fellelhető anyagokat használjunk a díszekhez, de a poliészter vatelin a legjobb tömőanyag ilyen esetekben.


A gyerkőc jól megtömte a szíveket a lyukakon keresztül.


A lyukak bevarrásra kerültek.



Íme a szinte kész szívecske.

A gyerkőc még jól megklopfolta a szíveket, hogy jobban eloszoljon a tömőanyag bennük.

Majd a gyerkőc az anyukája segítségével körbevágta szépen, egyenletesen a szíveket, nagyjából 2 mm-es varrásszélességet hagyva. Azért volt jó, hogy polárt használtunk a szívekhez, mert az nem foszlik, így nem kellett bajlódni az átfordítással, az átfordításhoz szükséges lyuk kézzel történő bevarrásával. Nem mellesleg az alkoholos filc nyomokat is rendre eltüntettük ezzel a művelettel.
Íme az első elkészült szív alakú karácsonyfadísz. A 20 darab dísz egyébként 3 óra alatt készült el, de meg kell, hogy mondjam, hogy ez igazán semmiség, mert ha már van rengeteg egyéb díszünk, akkor ez a 20 darab is bőven elégséges, hogy ezekkel az új díszekkel feldobjuk a fánkat, ha belevágnánk a projektbe. Higgyétek el, megéri!


Így mutatott a 20 dísz a többi dekooderes lány dísze között.


És így festett a dekooder jótékonysági fán a kis pihe-puha dísz a többi műremek között.


Jó mulatság volt a díszek készítése is és a fa díszítése is, és külön jó érzés, hogy a jótékonysági esemény során elárverezett fákból befolyt összegből Down-kóros gyermekeket fognak megsegíteni. Ha tehetitek, Ti is vegyetek részt hasonló megmozdulásokon!

Szerző: hna

komment

Feliratkozás RSS-re Kövess a Twitteren Facebook page Pinterest

Még több Instant ötletért kövessetek minket a Facebook-on is!

Szerző

Styloveyou_banner_300_atmenet.gif

Olvass!

 

Read A Book

Címkék

20-as évek (1) 90-es évek (1) ajándék (1) autizmus (1) autó (1) báli ruha (2) banán (1) belváros (1) blúz (2) bogiékszer (1) chocome (1) cipő (13) Construma (1) csipke (4) csoki (4) dekor (2) dekorszalag (1) dekortapasz (4) desszert (6) divat (4) diy (248) egészség (1) egyedi (1) ékszer (41) enteriőr (1) építés (1) esküdjünk (2) esküvő (1) étel (1) étterem (2) falfestés (1) farmer (4) felújítás (1) fesztivál (1) fotó (1) fülbevaló (1) gasztro (1) gyertya (1) gyűrű (1) haj (16) Haj (1) hajpánt (3) ház (1) hímzés (1) húsvét (1) illat (1) ing (6) inspiráció (2) játék (1) javítás (1) jelmez (1) jótékonyság (2) karácsony (8) karkötő (9) kaspó (1) kávé (2) keksz (1) kiállítás (4) kifutóról (2) könyv (1) könyvjelző (1) körömlakk (2) kosár (1) kóstoló (1) koszorúslány ruha (1) kötés (3) kozmetikum (1) lakás (1) lakberendezés (1) lámpa (2) lila (1) manikür (1) masni (1) menyasszonyi csokor (1) menyasszonyi haj (1) menyasszonyi ruha (1) mozgás (1) mystyle (33) nadrág (6) nyaklánc (8) nyári ruha (2) olvasónk küldte (1) öv (3) paprika (1) papucs (1) parfüm (1) párna (5) pasik (3) póló (20) próba (1) puding (1) puzzle (1) raqlap (1) reggeli (1) rózsaszín (1) ruha (7) sál (5) smink (16) sminktanácsadás (1) sonka (1) sport (1) sport11 (1) styking (1) sütemény (1) Szépüljünk (1) színtanácsadás (1) szoknya (4) szürke (1) tálca (1) táska (12) textil (3) tojás (2) top (2) torta (1) türkizkék (1) utazás (2) váza (1) vendégváró (1) virág (1) zokni (1) zöldség (1) Címkefelhő

20130210_bogiekszer.jpg

Ajánló - Főzés

hellohal banner 150x150.jpg

Ajánló - Kreatív

szobanner.jpg

süti beállítások módosítása