Alkalmi smink - DIY

Írta: Szántó Bogi smink és ékszer

Sminkesként naponta szembesülök azzal, hogy a legtöbb nő nem tudja sminkelni magát, nincs tisztában azzal, hogy adottságait hogy emelheti ki, esetleges hibáit hogy tüntetheti el.

Mivel rengeteg arcforma, szemforma, bőrhiba, hangsúlyozandó és elrejtendő részlet létezik, most nem vállalkozom arra, hogy mindenkinek külön-külön tanácsot adjak, arra van lehetőség a személyre szabott sminktanácsadáson, de arra gondoltam, egy általános bemutatónak örülnétek.



 Íme néhány nem is olyan bonyolult lépés, amelynek segítségével magatoknak is elkészíthettek egy alkalmi sminket, ha randira, színházba, vacsorára mentek, esetleg egy esküvőre vagytok hivatalosak, vendégként.
Ha kérdés van, óhaj, sóhaj, írjatok nyugodtan! :)

Alkalmi smink lépések

1., A megtisztított arcra kenjünk báziskrémet, ha zsíros, vegyes a bőrünk, mert megakadályozza a smink kifénylését! Ha száraz, akkor pedig gyorsan felszívódó hidratáló krémet, mert jó alapot képez és szépen lehet rajta dolgozni!
(Ajánlom a Nivea Makeup Startert, mely normál, vegyes és száraz, érzékeny bőrre is megoldást nyújt.)



2., A bőrszínnek és bőrtípusnak megfelelő alapozóval fedjük el az arc egyenetlenségeit, esetleges bőrhibákat! Az egész arcot le kell alapozni, beleértve a szemhéjakat is. 
(A zsíros bőrre vizes bázisú, krémes; a szárazra folyékony alapozót érdemes tenni. Én a Dermacolor Light alapozót használom, melyet a Kryolan hazai boltjában vásárolok meg. Itt mindenki találhat magának, színben megfelelő, bőrtípusához igazodó alapozót. Mivel mi, profi sminkesek is innen vásárolunk, garantáltan jó minőségű, antiszeptikus, tartós termékeket lehet itt kapni.)



3., Korrektorral dolgozzunk az alsó szempillasor alá és fedjük be a szemhéjakat is!



4., Púderezzük le az arcunkat, lehetőleg átlátszó púderrel, mert a színezett kompakt púderek beleülnek a ráncokba, egyenetlenségekbe és az alapozó színét is megváltoztatják! Ez szokta a maszkhatást eredményezni, pedig egy jó púder csodákra képes! Mattit, fixál, felszívja a felesleges zsírt, tartósít.
Érdemes beruházni rá, meglepően lassan fogy és nem drága.
(Ugyancsak a Kryolan boltjában szerzem be a transzparens púdert.)



5., Pirosítsunk! Az arccsontot emeljük ki, az arcszínünkhöz illő pirosas, rózsaszínes vagy barnásabb pirosítóval! Óvatosan az ecsettel, ne kerüljünk túl közel az orrhoz, szájhoz és állcsonthoz!



6., Emeljük ki a szemöldökünket, szemöldök por segítségével! Szebb hatást lehet elérni, mint ceruzával, sokkal természetesebb, nem utolsósorban egyszerű alkalmazni!



7., Húzzuk ki pl. barna szemceruzával az alsó szempillasor tövét kívül és belül is! Satírozzuk el a ceruzavonalat fülpiszkálóval, hogy ne maradjon éles!




8., A felső szemhéjon is satírozzunk a ceruzával! Akinek kicsi a szeme, csak a külső 1/3-ot, akinek normál, az 1/2-t, és akinek nagy, de nem akarja, hogy még nagyobbnak tűnjön, az 2/3-ot! A normál és nagy szem, ízléstől függően kaphat 2/3 vagy 1/2 satírt is.
A képen látható "minta" alapján satírozzunk! Majd fülpiszkálóval dolgozzuk el az éles vonalakat!




9.,  Az alsó szemhéjon és a felsőn is dolgozzunk az elsatírozott vonalra szemhéjport!




10., A be nem satírozott részre, a felső szemhéjon vigyünk fel világosabb port, majd satírozzuk össze a sötétebb résszel, hogy ne váljanak el  élesen egymástól!



11., Spirálozzuk ki a szempilláinkat! Ha drámaibb pillantásra vágyunk, vigyünk fel két réteg spirált, azonban ne hagyjuk teljesen megszáradni az elsőt!
(Én évek óta Maybelline Volum' Express Lift-Up és MaxFactor Masterpiece Max szempillaspirálokat használok.)




12., A szemöldök csont alá vigyünk fel egy kis világos (lehetőleg csak fényt adó) port!



13., A szem alatt púderezzünk kőpúderrel! Ez megakadályozza az esetleges elmaszatolódást, leseperhetjük vele a lehullott szemhéjpor szemcséket és a világosabb szín kiemeli a szemet, frissebb tekintetet kölcsönöz.

 

14., Alapozzuk le a szánkat, így tartósabban festhetjük ki!  
(Ugyanazt az alapozót használjuk, amit az arcunkra!)




Húzzuk meg ceruzával a kontúrt (nem kell megijedni, ez nem jelenti azt, hogy úgy fogunk kinézni, mint régen a csak kontúrozott szájú hölgyek, de fontos lépés körvonalat adni a festésnek, valamint ezzel csalhatunk is picit, mivel kisebb és nagyobb szájat is rajzolhatunk magunknak)!



 Satírozzuk be a kontúron belüli részt, majd ha nem egyenletes, dolgozzuk el fülpiszkálóval!



Tegyünk rá a rúzzsal (szájkontúrceruzával) harmonizáló szájfényt!



13., Zsebeljük be az elismerő pillantásokat, bókokat! :)





komment
Címkék: smink diy

komment

Feliratkozás RSS-re Kövess a Twitteren Facebook page Pinterest

Még több Instant ötletért kövessetek minket a Facebook-on is!

Szerző

Styloveyou_banner_300_atmenet.gif

Olvass!

 

Read A Book

Címkék

20-as évek (1) 90-es évek (1) ajándék (1) autizmus (1) autó (1) báli ruha (2) banán (1) belváros (1) blúz (2) bogiékszer (1) chocome (1) cipő (13) Construma (1) csipke (4) csoki (4) dekor (2) dekorszalag (1) dekortapasz (4) desszert (6) divat (4) diy (248) egészség (1) egyedi (1) ékszer (41) enteriőr (1) építés (1) esküdjünk (2) esküvő (1) étel (1) étterem (2) falfestés (1) farmer (4) felújítás (1) fesztivál (1) fotó (1) fülbevaló (1) gasztro (1) gyertya (1) gyűrű (1) haj (16) Haj (1) hajpánt (3) ház (1) hímzés (1) húsvét (1) illat (1) ing (6) inspiráció (2) játék (1) javítás (1) jelmez (1) jótékonyság (2) karácsony (8) karkötő (9) kaspó (1) kávé (2) keksz (1) kiállítás (4) kifutóról (2) könyv (1) könyvjelző (1) körömlakk (2) kosár (1) kóstoló (1) koszorúslány ruha (1) kötés (3) kozmetikum (1) lakás (1) lakberendezés (1) lámpa (2) lila (1) manikür (1) masni (1) menyasszonyi csokor (1) menyasszonyi haj (1) menyasszonyi ruha (1) mozgás (1) mystyle (33) nadrág (6) nyaklánc (8) nyári ruha (2) olvasónk küldte (1) öv (3) paprika (1) papucs (1) parfüm (1) párna (5) pasik (3) póló (20) próba (1) puding (1) puzzle (1) raqlap (1) reggeli (1) rózsaszín (1) ruha (7) sál (5) smink (16) sminktanácsadás (1) sonka (1) sport (1) sport11 (1) styking (1) sütemény (1) Szépüljünk (1) színtanácsadás (1) szoknya (4) szürke (1) tálca (1) táska (12) textil (3) tojás (2) top (2) torta (1) türkizkék (1) utazás (2) váza (1) vendégváró (1) virág (1) zokni (1) zöldség (1) Címkefelhő

20130210_bogiekszer.jpg

Ajánló - Főzés

hellohal banner 150x150.jpg

Ajánló - Kreatív

szobanner.jpg

süti beállítások módosítása