Farmernadrág térdének javítása

Írta: hnaletta

Hozzám hasonlóan nyilván sok másik fiús anyuka is látott már kiszakadt térdű farmert. Bár a szakadt farmer nagyon menő, de ha csak a térdén szakadt és ha éppen hűvös ősz van, netán hideg tél, akkor nem biztos, hogy ez a legmegfelelőbb öltözet a gyerek számára. Hipermarketekben és rövidáru boltokban is kapható azonban felragasztható térdfolt, amit ha nem egyszerűen kívülre vasalunk óvodás stílusban, akkor szinte teljesen láthatatlan módon kijavíthatjuk a farmert. De még, ha kicsit látszik is a javítás, a végeredmény akkor sem lesz ciki a divat iránt oly fogékony emberpalántáinknak. Mutatom is hogyan történik a javítás!

farmernadrag terdenek javitasa 15.jpg

HOZZÁVALÓK:

- felvasalható térdfolt,
- lepedő vagy pamutvászon,
- olló,
- gombostű,
- varrógép,
- vasaló,
- lyukas farmer.

farmernadrag terdenek javitasa 1.jpg

farmernadrag terdenek javitasa 2.jpg

1. Válasszuk ki a legmegfelelőbb árnyalatú felvasalható farmer térdfoltot. Amennyiben nem sikerül ilyet vásárolni, abban az esetben használhatunk egyéb farmermaradékot is és varrással, nem pedig vasalással rögzíthetjük majd a térdfoltot a nagdrágra.

farmernadrag terdenek javitasa 3.jpg

2. Vágjunk ki két, a foltnál körben 1,5 cm-rel nagyobb téglalap alakú lepedő vagy pamut darabot.

farmernadrag terdenek javitasa 4.jpg

3. Vasaljuk a foltot a lepedő darabokra lehetőség szerint egy másik lepedőn keresztül, hogy véletlenül se legyen ragacsos majd a vasalónk talpa.

farmernadrag terdenek javitasa 5.jpg

4. Vasaljunk vissza körben 1 cm-t a téglalapokból a foltok színoldala felé.

farmernadrag terdenek javitasa 6.jpg

5. Fordítsuk meg a foltokat.

farmernadrag terdenek javitasa 7.jpg

6. Vasaljuk át őket a másik irányból is.

farmernadrag terdenek javitasa 8.jpg

7. Szimmetrikusan, belülről gombostűzzük fel a foltokat a térdvonalban. Szépen simítsuk ki előtte a farmert kézzel (és vasalóval is), hogy rendesen felfeküdjenek a foltok, ne legyen a nadrág térde kinyúlva. Vigyázzunk, hogy ne gombostűzzük össze a nadrág elejét és hátát is!

farmernadrag terdenek javitasa 9.jpg

8. A nadrág fonák oldala felől varrjuk körbe a foltokat és közben nagyon vigyázzunk, hogy ne varrjunk egymáshoz több réteget. Felső szálnak fehér cérna javasolt, alsónak pedig a farmerhez leginkább passzoló árnyalatú. Ez a művelet gyengébb idegzetűeknek nem ajánlott, hiszen a gyereknadrágok szára igen kicsike és nagyon nehéz belebújni.

farmernadrag terdenek javitasa 10.jpg

9. Ha sikeresen körbevarrtuk a foltokat, vasaljuk meg őket belülről.

farmernadrag terdenek javitasa 11.jpg

10. Majd vasaljuk meg a nadrágot kívülről is.

farmernadrag terdenek javitasa 12.jpg

11. A farmert akár így is hagyhatjuk, de ha félünk, hogy tovább fog szakadni a lyuk, akkor érdemes elcikkcakkolni a nadrág térdét.

farmernadrag terdenek javitasa 13.jpg

12. A cikkcakkolásnál ügyeljünk rá, hogy minél inkább egyező színű cérnát használjunk, és természetesen arra is, hogy ne varrjunk össze több réteget egymással, mint amennyit kell.

farmernadrag terdenek javitasa 14.jpg

13. Így néz ki belülről a kész mű.

farmernadrag terdenek javitasa 16.jpg

14. Íme a végeredmény, ami szemmagasságból szinte nem is látszik. Míg a gyerek ki nem növi a nadrágot, addig tökéletesen használható lesz a farmer.

farmernadrag terdenek javitasa 17.jpg

Jó munkát mindenkinek!

Szerző és fotók: Hujber-Nagy Aletta

komment

Feliratkozás RSS-re Kövess a Twitteren Facebook page Pinterest

Még több Instant ötletért kövessetek minket a Facebook-on is!

Szerző

Styloveyou_banner_300_atmenet.gif

Olvass!

 

Read A Book

Címkék

20-as évek (1) 90-es évek (1) ajándék (1) autizmus (1) autó (1) báli ruha (2) banán (1) belváros (1) blúz (2) bogiékszer (1) chocome (1) cipő (13) Construma (1) csipke (4) csoki (4) dekor (2) dekorszalag (1) dekortapasz (4) desszert (6) divat (4) diy (248) egészség (1) egyedi (1) ékszer (41) enteriőr (1) építés (1) esküdjünk (2) esküvő (1) étel (1) étterem (2) falfestés (1) farmer (4) felújítás (1) fesztivál (1) fotó (1) fülbevaló (1) gasztro (1) gyertya (1) gyűrű (1) haj (16) Haj (1) hajpánt (3) ház (1) hímzés (1) húsvét (1) illat (1) ing (6) inspiráció (2) játék (1) javítás (1) jelmez (1) jótékonyság (2) karácsony (8) karkötő (9) kaspó (1) kávé (2) keksz (1) kiállítás (4) kifutóról (2) könyv (1) könyvjelző (1) körömlakk (2) kosár (1) kóstoló (1) koszorúslány ruha (1) kötés (3) kozmetikum (1) lakás (1) lakberendezés (1) lámpa (2) lila (1) manikür (1) masni (1) menyasszonyi csokor (1) menyasszonyi haj (1) menyasszonyi ruha (1) mozgás (1) mystyle (33) nadrág (6) nyaklánc (8) nyári ruha (2) olvasónk küldte (1) öv (3) paprika (1) papucs (1) parfüm (1) párna (5) pasik (3) póló (20) próba (1) puding (1) puzzle (1) raqlap (1) reggeli (1) rózsaszín (1) ruha (7) sál (5) smink (16) sminktanácsadás (1) sonka (1) sport (1) sport11 (1) styking (1) sütemény (1) Szépüljünk (1) színtanácsadás (1) szoknya (4) szürke (1) tálca (1) táska (12) textil (3) tojás (2) top (2) torta (1) türkizkék (1) utazás (2) váza (1) vendégváró (1) virág (1) zokni (1) zöldség (1) Címkefelhő

20130210_bogiekszer.jpg

Ajánló - Főzés

hellohal banner 150x150.jpg

Ajánló - Kreatív

szobanner.jpg

süti beállítások módosítása